“Keemik” ehk “The Chemist – Die Spezialistin”

Stephenie Meyer

Meyer_S_The ChemistMeyer_S_The Chemist1

Eesti keeles: “Keemik” (Suur-suur aitäh kirjastusele PEGASUS tasuta eksemplari eest ja eriti südamlik tänu Tiiule, kes nägi vaeva, et see minuni jõuaks. 🙂 ❤ )

Soome keeles: “Kemisti”

Türgi keeles: “Kimyager”

Lühidalt:

Juliana ehk Alex, töötas aastaid keemikuna riigi heaks. Tema eriala oli kahtluse all olevate isikute ülekuulamine, kasutades selleks eripäraseid meetmeid. Ühel päeval otsustati see salajane „osakond“ likvideerida ja kõik tõestusmaterjalid pidid hävima. Nii ka töötajad, sealhulgas ka Alex. Viimasel hetkel õnnestus tal põgeneda ja Alex on olnud piisavalt nutikas, et elus ka püsida. Tänaseks on see kassi-hiire mäng juba kolm aastat kestnud. Alex on pidevas alarmiolukorras, magab gaasimaskiga jne. Keemik on aga põgenemisest väsinud ja otsustab endise tööandja pakkumise vastu võtta, sest kui ta selle edukalt lõpuni viib siis tagatakse talle, et teda jäetakse rahule ning võib ellu jääda. 😉 Võttes selle viimase ülesande vastu, ei märka ta kohe, et see on järgmine lõks…

Romaan oli esimesest leheküljest alates väga kaasahaarav. Alex osutus väga sümpaatseks keemikuks. Kuigi ta piinas vastuste saamiseks keemiliste vahenditega kahtluse all olevaid isikuid, suhtus ta oma töösse alati professionaalselt, teades täpselt kui palju on vaja midagi süstida, jätmata püsivaid kehalisi või vaimseid kahjustusi. Samas tegutses ta teadmisega, et kõik on ainult ühiskonna heaks ning sel moel suudab ta tuhandeid inimelusi päästa.

Iga väiksemgi detail oli edasise tegevuse mõistmiseks oluline. Üllatavaid käändeid oli rohkelt ja just need üksikasjad keemias ning raviteaduses andsid veel eriti punkte kaasa. Lisandusid veel ka Bondi-pärased “relvad” nagu näiteks mürki sisaldavad kõrvarõngad.

Ka peategelaste vaheline dialoog oli vahest vägagi nutikalt üles ehitatud, mis teeb raamatust huvitava ja just selle sõnavahetuse tõttu sobib see raamat ka neile, kes tavaliselt põnevusromaane ei loe. Näiteks John Greeni lugejaskonnale. Nimelt kogu selle seikluse hulka mahub ka armastuslugu ja see on autoril väga osavalt kogu looga ühte põimitud. Nii, et Ludlumi Jason Bournele sarnane põnevusromaan, kus leidub ka seda Videviku-sarjale sarnast armastusteemat. Või ütleksin pigem, et see on hoopis põnevusromaani sisse peidetud armastusromaan. 🙂

Eestikeelset tõlget tasub igal juhul oodata. 😉 (ilmus 27.11.2017)

Häid lugemiselamusi! 🙂

Autori kodulehekülg 

Lisa kommentaar