“Toxische Typen” ehk meid ümbritsevad mürgised tüübid

Bernardo Stamateas

Stamateas_B_Toxische TypenStamateas_B_Toxische Typen1

Türgi keeles: “Toksik Insanlar. Günlük Hayatta Zor Insanlarla Bas Etmek”

Lühidalt:

Me kohtame iga päev inimesi, olgu see siis perekonna keskel, tööl või sõprade ja tuttavate hulgas, kes teevad meie elu keeruliseks. Näiteks ülemus, kes meid maha teeb, naaber, kes leiab iga päev midagi, mida meile ette heita. Või rahulolematu kolleeg, kes valab oma halva tuju meie peal välja. Või üsnagi tihti partner, kes meid alati kõiges süüdistab. Need inimesed mõjutavad meid negatiivselt, mürgitavad meie elu. Ja mõned neist ei käi lihtsalt meile närvidele, vaid mõjutavad meid ka nii kõvasti, et tasapisi muutume rahutuks ja laseme neil, meile endile märkamata, meie otsuseid mõjutada või anname lihtsalt meie elu ohjad nende kätte.

Autor, Bernardo Stamateas, võttis need “mürgised tüübid” luubi alla ja aitab meil neid ära tunda ning selgitab, miks nad nii negatiivselt käituvad ja miks nad nii suurt mõjujõudu omavad. Sellele lisaks annab autor meile ka konkreetseid nõuandeid ja juhiseid, kuidas end mürgiste inimeste eest end kaitsta ja piire seada.

Minule oli see raamat väga heaks teejuhiks ja aitas mind väga.

Häid lugemiselamusi! 🙂

„… weil Sie die Macht über Ihre Emotionen an andere abgeben haben. Und so bestimmen am Ende diese anderen, wie Sie sich fühlen und was Sie machen. 

Wenn Sie sich so verhalten, dann wird Ihnen jeder sagen können, was Sie zu tun und zu lassen haben; man wird Sie ausnutzen und verletzen können, und zwar mit Ihrer Erlaubnis – Sie selbst geben ja die Kontrolle und die Macht über Ihr Leben aus der Hand. 

Wir sind nicht dazu geschaffen, von Almosen zu leben, und ebenso wenig, emotionale Verletzungen zu erleiden. Niemand hat das Recht, unsere innigsten Träume zu beschneiden oder uns zu sagen, was gut und was schlecht für uns ist. Glück und Erfolg, Unglück und Versagen sind das Ergebnis unserer eigenen Entscheidungen. „ lk. 18

Autori kodulehekülg

Lisa kommentaar