Tänud neile, kes mulle ülekohut tegid ehk “Sıradaki Teşekkürüm Bana Yanlış Yapanlara”

Nilgün Bodur

Bodur_N_Siradaki tesekkürümBodur_N_Siradaki tesekkürüm1

Lühidalt:

Pole kerge päeva alustada mõttega, et pean naeratama kuna seda minult oodatakse. Palju kergem on elada seda elu, millega rahul oled, mitte püüda elada seda, mida teised sinult ootavad. Samuti on tähtis endale truu olla, oma tervise ja südamerahu eest hoolt kanda. Ja mitte pidevalt teiste heaolu eest hoolitseda.

See raamat on ühe naise elust, mis on aga meile paljudele tuttav. Me kõik oleme kindlasti elu jooksul püüdnud naeratada, olgugi et pisarate tulv on silmade taga. Koguda mälestusi ja luua unistusi, et neile mõeldes oleks jõudu elu edasi elada. Kas me naised pole just need, kes tegelikult kunagi ei väsi võitlemast, ka siis kui oleme endast ammendanud kõige ja ikka ja jälle end jalule seada suudame?! See raamat on jutt naisest, kes ei väsi lootmast, et kõik saab olema hästi. Kes ei häbene nutta ja ei karda vigu teha ning kes nii lihtsalt oma rõõmsast minast ei loobu.

Tuleb ju tuttav ette, kas pole? Armas Nilgün aitab selle raamatu abil meid toime tulla meile tehtud ülekohtuga ja on oma kirja pandud ridadega meie saatusekaaslaseks.

Siin mõned reas raamatust, mis olen eesti keelde tõlkida püüdnud:

“Seni değersiz, çirkin, aptal hissettirmeye çalışan kimseye izin verme. Kimse vermez, sen o değeri vermezsen kendine.” lk. 128 (Ära lase teistel sind tunda väärtusetuna, inetuna või rumalana. Kui sa ise seda endast ei arva siis ei saa seda ka keegi teine teha.)

“Sevgisinden susan kadın yoktur. Susuyorsa çok korkmuştur. Korkmuşsa da zaten çoktan yok olmuştur. Bir kadın susuyorsa, vazgeçmiştir. Aslında aşk ve umuda ait her şey bir kadının sessizliğinde bitmiştir.” lk. 129 (Ei ole naist kes armastab vaikides. Kui naine vaikib siis ta kardab. Kui kardab siis on kõik niigi läbi. Kui naine vaikib see tähendab, et ta on loobunud. Tegelikult on nii armastus kui ka kogu lootus sellega lõpu leidnud kui naine otsustab pigem vaikida.)

Häid lugemiselamusi! 🙂

Lisa kommentaar